+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Feestelijke sleuteloverdracht nieuwe Kindcentrum Broekgraaf

Gepubliceerd op 08/07/2024
Advies
Management
Beheer
Kindcentrum-Broekgraaf-Leerdam-gemeente-Vijfheerenlanden-onderwijs-nieuwbouw-duurzaam-sleuteloverdracht-Laride

Met trots kondigen wij de oplevering aan van het nieuwe Kindcentrum Broekgraaf, een mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk Broekgraaf. Donderdag 4 juli ontvingen de toekomstige gebruikers de sleutel van dit moderne en multifunctionele gebouw. De nieuwe locatie zal onderdak bieden aan Openbare Basisschool De Wilgenhoek, Christelijke Basisschool Klim Op en kinderopvang, peuteropvang en BSO van Dichtbij Kinderopvang.

Gereed voor de toekomst

Tijdens de vakantieperiode zal het pand volledig worden ingericht, zodat het op 26 augustus 2024 feestelijk in gebruik genomen kan worden, inclusief een gloednieuw schoolplein. Het gebouw biedt onder andere een moderne gymzaal als vervanging voor de oude faciliteit in Leerdam-West. Hiermee creëren we een plek waar samenwerking centraal staat en de kinderen optimaal kunnen groeien en leren. Wat het project ook bijzonder maakt, zijn de 18 koopappartementen die door BM van Houwelingen op het kindcentrum zijn gerealiseerd.

Uitdagingen en oplossingen

De weg naar de oplevering was niet zonder uitdagingen. We begonnen de bouw tijdens de coronapandemie en kregen te maken met de energiecrisis en stijgende bouwkosten. Ook wateroverlast en problemen met de energienetwerkaansluiting zorgden voor de nodige hoofdbrekens. Toch hebben we, met dank aan de sterke inzet van alle betrokkenen, het project op tijd kunnen voltooien.

Projectmanagement

Laride heeft, namens de Gemeente Vijfheerenlanden, het proces– en projectmanagement voor haar rekening genomen. Eduard Smets, projectmanager bij Laride, speelde hierbij een sleutelrol. “Ondanks de vele uitdagingen hebben we ons gefocust op het eindresultaat en de oorspronkelijke planning gehaald,” aldus Eduard. “Dit succes is te danken aan de samenwerking met BM van Houwelingen, de scholen, gemeente en alle andere betrokken partijen.”

Belangrijke schakel in gebiedsontwikkeling

Kindcentrum Broekgraaf wordt een belangrijke schakel in de integrale gebiedsontwikkeling tussen Leerdam-West en de nieuwbouwwijk Broekgraaf. Dit voorzieningencluster zal de verbinding tussen beide wijken versterken en fungeert als een centrale ontmoetingsplek voor de gemeenschap.

Wij feliciteren alle betrokken partijen en kijken uit naar een toekomst waarin dit centrum een centrale rol zal spelen in het leven van vele kinderen en gezinnen in Leerdam.

Lees meer over dit bijzondere project

Nieuwbouw Kindcentrum Broekgraaf

Broekgraaf