+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Duurzaam bouwen

Geïntegreerd in onze aanpak

Advies
Management
Beheer

Duurzaam bouwen is de nieuwe standaard. Wetgeving wordt steeds stringenter en tegelijkertijd ontwikkelen duurzame technieken zich razendsnel. Wij hebben duurzaam bouwen geïntegreerd in onze projectaanpak. Duurzaamheid loopt als een rode draad door onze adviezen en plannen voor  nieuwbouw, renovatie of transformatie: van ontwerp, sloop, realisatie tot gebruik. Duurzaam bouwen is beter voor het milieu en gezonder voor de gebruikers. Het betekent verantwoord omgaan met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte.

Kosten voor duurzaam bouwen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor duurzaam bouwen. De één doet het vanwege de financiële voordelen, terwijl een ander het doet vanuit zijn ideologie. Wat de reden ook is, duurzaam bouwen kost geld. Alleen op grond van de stichtingskosten lijkt het of duurzaam bouwen duurder is. Daar tegenover staat dat de kosten voor het onderhoud van een duurzaam gebouw vaak een stuk lager zijn. Daarom wegen wij de kosten over de gehele levensduur van een gebouw mee bij investeringsbeslissingen. De investering in water- en energie besparende maatregelen verdient u terug tijdens het gebruik. Ook ondersteunt de overheid duurzaam bouwen met uiteenlopende subsidieregelingen [RVO.nl] of belastingvoordeel.

Tips voor duurzaam bouwen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Praat dan eens met onze experts over de mogelijkheden van duurzaam bouwen. Wij helpen u al vroeg in het proces de juiste keuzes te maken en onderbouwen uw plannen met een duurzaamheidsadvies op maat. Is duurzaam bouwen uw ambitie? Dan zetten we alvast een aantal tips voor u op een rij:

  • Kies in uw ontwerp voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen.
  • Houd bij het ontwerp en de materiaalkeuze zo veel mogelijk rekening met hergebruik van bouwdelen en recycling van materialen die vrijkomen bij de sloop van het gebouw.
  • Kies niet te snel voor sloop. Bekijk eerst of een gebouw in aanmerking komt voor renovatie, samenvoeging, splitsing of herbestemming.
  • Ontwerp het gebouw zo, dat het later makkelijk is aan te passen aan de wensen van (nieuwe) gebruikers.
  • Pas duurzame technieken toe om te besparen op energie- en materiaalgebruik.
  • Pas maatregelen toe die tijdens het gebruik van het gebouw leiden tot energiebesparing. Minder energieverbruik betekent ook lagere energielasten.
  • Zorg dat het voor gebruikers eenvoudig is om installaties energiezuinig te gebruiken. Hetzelfde geldt voor het beheer van het gebouw.

(bron: Rijksoverheid.nl)

Bij Laride werken gecertificeerde BREEAM-experts die duurzaamheidsadvies geven bij de ontwikkeling en realisatie van huisvesting. Daarnaast gebruiken wij de GPR-gebouw methodiek. Laride participeert al vele jaren in de Dutch Green Building Council.

Meer weten over duurzaam bouwen?

Neem contact op met onze experts. Zij kijken samen met u naar de duurzame keuzes op het gebied van energie, materiaal en in het gebruik. Investeren in duurzaamheid loont!

Duurzaam bouwen en onze expertise

Zowel voor nieuwbouw, renovatie als transformatie hebben wij alles in huis op het gebied van duurzaamheid. Denk aan:

Onze duurzame projecten

Barcelona: groot sociale woningbouwproject

Oirschot

Nieuwe MFA Werkendam

Werkendam

Commanderij College, Beek en Donk

Beek en Donk