+31(40) 234 8000
Waar bent u naar op zoek?

Ecologisch bouwen

Duurzaam en energiezuinig

Advies
Management
Beheer

Ecologisch bouwen is in opmars. Zeker nu de overheid steeds strengere energievoorwaarden oplegt voor nieuwbouwwoningen. Het is beter voor het milieu en bespaart op de energiekosten. Wij helpen u de juiste keuzes te maken om ecologisch bouwen mogelijk te maken. Want wie ecologisch wil bouwen, zal iets meer moeten investeren. Maar de kosten voor verwarming, elektriciteit en water zijn tijdens het gebruik een stuk lager, waardoor u bespaart op de energielasten. Wij maken voor u de investeringen en gebruikslasten inzichtelijk, zodat u weet waar u gedurende de levensduur van uw gebouw aan toe bent.

Wat betekent ecologisch bouwen?

Bij ecologisch bouwen staan gedurende het hele proces van winning, bouwen, gebruik en sloop de ecologische effecten voorop: de materialen, de winning daarvan, het energieverbruik, hergebruik of afbreekbarheid, mogen geen negatief effect hebben op het milieu. Concreet kunt u denken aan: een gunstige situering van gebouwen ten opzichte van de zon, hout of leem, veel glas, hoge isolatiewaarden, het opvangen van regenwater voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de toilet en energiezuinige installaties als zonneboilers en warmtepompen. Waar ecologische gebouwen in het verleden een beetje ‘stoffig’ waren, gaat ecologisch bouwen tegenwoordig heel goed samen met een modern en fris uiterlijk.

Ecologisch bouwen vraagt om een integrale aanpak

Bij traditioneel bouwen wordt bij het ontwerp en het gebruik van de materialen vooral praktisch en prijsgericht te werk gegaan. De milieu impact weegt nauwelijks mee in de besluitvorming. Bij energiezuinig en duurzaam bouwen, wordt op onderdelen geïnvesteerd in milieubewust bouwen. Bijvoorbeeld door energiezuinige installaties of door rekening te houden met de levenscyclus van toegepaste materialen. Bij ecologisch bouwen komt alles samen: van ontwerp tot aan gebruik van materialen en toepassing van ‘groene’ installaties. Wij bekijken uw duurzame huisvestingsplannen integraal, zodat u binnen de mogelijkheden van budget, planning en kwaliteit, een ecologisch gebouw kunt realiseren.

Heeft u een vraag over ecologisch bouwen?

Neem contact op met onze specialisten. Samen inventariseren wij wat de mogelijkheden zijn voor het ecologisch verduurzamen van uw plannen of bestaande huisvesting.

Duurzaamheidsadvies en onze expertise

Zowel voor nieuwbouwrenovatie als transformatie hebben wij alles in huis op het gebied van duurzaamheid. Denk aan:

Laride heeft enkele gecertificeerde BREEAM-experts in dienst die duurzaamheidsadvies geven bij de ontwikkeling en realisatie van huisvesting. Daarnaast maken we ook gebruik van de GPR-gebouw methodiek. Laride participeert al vele jaren in de Dutch Green Building Council.