Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Anton Wijnhoven
Anton Wijnhoven
Directeur
06 - 14 373 996
Geert van der Heijde
Geert van der Heijde
Projectmanager
06 - 13 759 147
Opdrachtgever

Gemeente Geldrop-Mierlo

Rol Laride

Proces- en projectmanagement

Aantal m2

1.800

Ingebruikname

2015

Architect

Hoogte Twee Architecten, Arnhem

Nieuwbouw Brede School Luchen in Mierlo

In 2011 heeft de gemeente Geldrop-Mierlo besloten tot de nieuwbouw van een brede school in de nieuwbouwwijk Luchen. In de brede school zijn gehuisvest: een openbare basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Samen met de opdrachtgever en de hoofdgebruikers heeft Laride de gebruikerswensen geïnventariseerd, die door Hoogte Twee Architecten zijn vertaald naar een compact en transparant ontwerp met één centrale entree. Door de ligging van de brede school aan een doorgaande weg is rekening gehouden met extra geluidwerende voorzieningen.

Open en transparant ontwerp

De basis voor het ontwerp is het thema “ontmoeting”. Kinderopvang, peuterspeelzaal en school grenzen alle drie direct aan de centrale hal. Niet alleen fysiek, maar ook visueel maken alle gebruikers makkelijk contact en is er als vanzelfsprekend goed overzicht en toezicht op het wel en wee in de centrale ruimtes. De plattegronden en looproutes zijn zo ingericht dat alle gebruikers, jong én oud, elkaar informeel gemakkelijk tegenkomen. Alle lokalen zijn gegroepeerd rond speel-/leerpleinen die volop didactische mogelijkheden bieden voor eigentijds en toekomstgericht onderwijs.

Duurzaamheid

Vanuit de gebruikers en de gemeente is het aspect duurzaamheid van groot belang. Dit heeft onder meer geleid tot een Frisse School klasse B, luchtbehandeling met warmteterugwinning, PV-panelen, een WKO-installatie en verlichting op aanwezigheid. Opvallend is het grote sedumdak.