Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Dirk Bax
Dirk Bax
Projectmanager
06 - 30 181 992
Opdrachtgever

Wooninc., Eindhoven

Rol Laride

Projectmanagement


Aantal m2

ca. 2.500

Ingebruikname

2014

Architect

Van den Pauwert Architecten, Eindhoven

Herbestemming kantoor tot huurstudio's voor jongeren in Eindhoven

Kantoor maakt plaats voor studentenhuisvesting en commerciële ruimte

Het voormalige kantoor van Wooninc. aan de Onze Lieve Vrouwestraat 8 in Eindhoven is getransformeerd naar zestig zelfstandige huurstudio's voor jongeren variërend van 23 tot 55 vierkante meter en een commerciële ruimte van 850 m2. De locatie is perfect: tegenover Fontys, in de nabijheid van de TU/e en dichtbij het centrum en station. In 2011 is met een QuickScan vastgesteld dat het pand OLV8 geschikt is voor de huisvesting van jongeren. De gemeente heeft ingestemd met wijziging van de bestemming van het voormalige kantoor.

Circa de helft van de verhuring is in de vorm van een 'campuscontract'. Dit betekent dat de huurder binnen zes maanden na beëindiging van de studie de studio moet verlaten. Het volledige gebouw beschikt natuurlijk ook over een draadloze internetverbinding. De studio's zijn verdeeld over 4 verdiepingen en de begane grond is beschikbaar voor verhuur als commerciële ruimte.

Laride werkte mee aan het programma van eisen en de meest optimale situering van de studio's over de vier verdiepingen. Laride trad, in opdracht van Wooninc., op als projectmanager tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase.