Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

René Clijsen
René Clijsen
Strategisch adviseur
06 - 53 737 650
Opdrachtgever

Volvo De Beemd


Rol Laride

Risicodragend projectmanagement


Aantal m2

4.800

Ingebruikname

2006

Architect

Van den Pauwert Architecten, Eindhoven

Nieuwbouw bedrijfspand Volvo De Beemd
in Best

Inspiration Center biedt meer dan alleen Volvo’s

De eigenaar van meerdere Volvo verkoop- en onderhoudslocaties wilde een concept ontwikkelen, waarbij de verkoop van auto’s meer een totaalbeleving zou worden. Emotie stond centraal. Om dicht bij de klant de blijven, zijn service en onderhoud bij de lokale dealer gehuisvest. Centraal in de regio ligt het Volvo Inspiration Centre waar alle typen auto's te vinden zijn, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

Door sparingen in het gebouw zijn enkele Volvo's, als door een kijkdoos, te zien voor de passerende automobilisten. Voor de totaalervaring dient men het gebouw te bezoeken. De benaderingsroute leidt de bezoeker rond het hele pand naar de parkeergelegenheid onder het gebouw. Een uitnodigende trap en lift leiden naar het inwendige van het dichte volume. Binnen blijkt de showroom aangevuld met lounge, vergaderfaciliteiten, bioscoop en een kookstudio. Centraal ligt een podium, met overzicht over het gehele gebouw: nieuwe auto's, occasions en zelfs oldtimers in een soort museum.

Resultaatgarantie voor maximaal ontzorgen

Samen met de opdrachtgever heeft Laride meegedacht in het ontwikkelen van het meest passende concept. De beleving rondom auto’s stond centraal. Van daaruit werd een architect gezocht die het idee vertaalde in een opvallend en functioneel ontwerp. Laride begeleidde de conceptontwikkeling, het ontwerp en de uitvoering. Daarbij werd het resultaat vooraf gegarandeerd zodat de opdrachtgever zeker wist waar hij aan toe was. Zo kon hij zich focussen op de business terwijl Laride de bouw van een nieuw bedrijfspand met showroom in een bijzonder beleving organiseerde.