Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

René Clijsen
René Clijsen
Directeur
06 - 53 737 650
Opdrachtgever

Wooninc., Eindhoven

Rol Laride

Haalbaarheidsonderzoek, Projectmanagement

Ingebruikname

2007

Architect

Van Aken Architecten, Eindhoven

Nieuwbouw appartementen en winkelunits Aalsterweg in Eindhoven

Op de locatie Aalsterweg/hoek Anna Bijnsweg heeft Wooninc. een karakteristiek gebouw ontwikkeld dat aansluit bij de naastgelegen panden. Het betreft commerciële ruimtes op de begane grond met daarboven 18 huur- en 17 koopappartementen. Laride begeleidde het gehele proces vanaf initiatieffase tot en met ingebruikname en nazorg.

De Aalsterweg is een belangrijke radiaal van de binnenstad van Eindhoven en kenmerkt zich door een grote variatie in bouwstijl en bouwhoogte van de aanliggende bebouwing. De afwisselende bouwhoogten aan de Aalsterweg zijn in het gebouw doorgezet door het aanleggen van terrassen en materiaalkeuze. De gevel van de begane grond met commerciële ruimten is uitgevoerd in beton en aluminium kozijnen met glas. Hierdoor ontstaat er een ritme in de gevel dat zich voegt in dat van de Aalsterweg.

De Anna Bijnsweg is veel kleinschaliger van karakter. Doordat er sprake is van éénrichtingsverkeer is het een relatief rustige woonstraat. De entree van de appartementen is in de commerciële plint opgenomen. Het materiaalgebruik in de gevel is identiek aan dat van de Aalsterweg.

De entree van de appartementen biedt toegang tot het hoofdtrappenhuis, de lift, de gemeenschappelijke fietsenberging en de parkeerkelder met bergingen. De parkeerkelder is bereikbaar via een inrit aan de Anna Bijnsweg. Deze inrit biedt daarnaast toegang tot de parkeerplaatsen van de commerciële ruimten op het achterterrein.