Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Dirk Bax
Dirk Bax
Projectmanager
06 - 30 181 992
René Clijsen
René Clijsen
Management | Senior Adviseur
06 - 53 737 650
Opdrachtgever

Miele Nederland


Rol Laride

Onderzoek, Procesmanagement, Projectmanagement


Aantal m2

9.250

Ingebruikname

2008

Architect

Heitmann Architekten, Duitsland / Van den Valentyn Architektur, Duitsland / Architectenbureau Otto ter Stege, Vianen


Revitalisatie en herinrichting hoofdvestiging Miele Nederland in Vianen

Verstreken levensduur en marktontwikkelingen vragen om eigentijds gebouw

De hoofdvestiging van Miele Nederland, sinds 1970 gevestigd in Vianen, bestaat uit 6.500 m2 kantoor- en 22.000 m2 logistieke ruimtes. Mede als gevolg van marktontwikkelingen wilde Miele zich anders in de markt gaan profileren.Uit de inventarisatie bleek dat de gebouwen technisch en functioneel aan het einde van de exploitatiefase verkeerden. Er is toen besloten om het kantoorgebouw volledig te revitaliseren inclusief de renovatie van de gevel.

Door Heitmann Architekten uit Duitsland is een vooruitstrevend ontwerp gemaakt dat past bij de toekomst van Miele. De installaties zijn volledig vervangen door een duurzame, milieuvriendelijke installatie. Het gebouw is bovendien bijzonder energiezuinig door een warmte- en koudeopslagsysteem in de bodem. De kwaliteit van het buitengebied is geheel in overeenstemming gebracht met de belevingswereld van Miele.

Complexiteit als aantrekkingskracht

Sinds de definitiefase was Laride bij het project betrokken. In nog geen 2 jaar tijd is het gehele proces doorlopen. Het sturen van het ontwerpteam, bestaande uit 7 architecten, gecombineerd met voortschrijdend inzicht van de opdrachtgever, was een hele uitdaging. Soms moesten we de aannemer op pad sturen met slechts een paar schetsen. Het beheersen van een dergelijke complexe projectorganisatie, met vele keuzemogelijkheden en risico's is ons op het lijf geschreven. Hoe complexer, hoe beter. Het uiteindelijke resultaat mag er wezen: de Miele hoofdvestiging in Nederland is klaar voor een nieuwe levensfase.