Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Dirk Bax
Dirk Bax
Projectmanager
06 - 30 181 992
Opdrachtgever

WOM (Wijkontwikkelingsmaatschappij), Helmond

Rol Laride

Projectmanagement


Ingebruikname

2015

Architect

VFO Architects | Urban design, Eindhoven

Projectstatus

Ontwerp - en uitvoeringsfase voor diverse woonblokken

Nieuwbouw woningen plangebied Weverspoort in Helmond

Wijkverbetering stimuleert leefbaarheid

Vlakbij de Helmondse binnenstad ontwikkelt WOM (WijkOntwikkelingsMaatschappij) ca. 400 woningen ter verbetering van de leefbaarheid. De bestaande woningen waren verouderd, waardoor er een onveilige leefomgeving was ontstaan. Woonpartners en Volksbelang hebben de handen ineen geslagen in het samenwerkingsverband WOM om de wijk weder op te bouwen en nieuw elan te geven. De bestaande woningen worden gesloopt, waarna gefaseerd een gevarieerd aanbod aan woningen wordt gebouwd.

Weverspoort biedt woningen in verschillende prijsklassen, voor verschillende doelgroepen. Voor huurders en kopers, voor starters, doorstromers en senioren, voor alleenwonende singles en grote gezinnen. De woningen worden in Amsterdamse stijl ontworpen en met hoge kwaliteitsstandaarden gerealiseerd. Centraal in het plan ligt een prachtig park in Engelse landschapsstijl. Hier kunnen bewoners wandelen, spelen, sporten en relaxen. Juist door de kwaliteit van het plan en de architectonische ambitie krijgt de wijk weer nieuw aanzien, waardoor de leefbaarheid wordt verbeterd.

Laride verzorgt voor WOM het proces- en projectmanagement van verschillende woningblokken. Vanaf het eerste initiatief en het voorlopig ontwerp begeleiden wij het bouwproces tot en met de oplevering.

Plan Weverspoort heeft een eigen site. Bezoek www.weverspoort.nl en 'loop' virtueel door het plan.