Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Geert van der Heijde
Geert van der Heijde
Projectmanager
06 - 13 759 147
Opdrachtgever

Gemeente Cranendonck | Wonen Limburg, Weert

Rol Laride

Projectmanagement


Aantal m2

4.170

Ingebruikname

2011

Architect

KdV Architectuur, Eindhoven

Nieuwbouw Brede School De Muzenberg in Maarheeze

Gebouw verbetert de onderwijshuisvesting in de gemeente Cranendonck

Wonen Limburg, SKOzoK, RBOB de Kempen en de gemeente Cranendonck hebben zich gezamenlijk ten doel gesteld het 'verbeteren van de onderwijshuisvesting in de gemeente Cranendonck' te onderzoeken en te realiseren. Hieruit is Brede School De Muzenberg in Maarheeze ontstaan waarin kinderen vanaf de allerjongste leeftijd bij hun ontwikkeling worden begeleid. Ze kunnen binnen één gebouw blijven totdat zij de basisschool hebben afgerond.

Multifunctionele accommodatie

De Muzenberg is een multifunctionele accommodatie voor opvang en educatie van kinderen. De accommodatie biedt onderdak aan kinderopvangorganisatie Kiekeboe, peuterspeelzaal De Ukkeclub, openbare basisschool Cranendonck en r.k.-basisschool De Stapsteen. De vier organisaties vormen een zogenoemde brede school. Het gaat daarbij niet alleen om de gezamenlijke huisvesting. Vooral de samenwerking tussen de vier organisaties bij de opvang en ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 12 jaar is daarbij van groot belang. In de Muzenberg is ook een gymnastiekzaal, waarvoor de gemeente Cranendonck verantwoordelijk is. De gymnastiekzaal wordt door de participanten gebruikt. Daarnaast wordt de zaal vooral 's avonds gebruikt door sportverenigingen.

Frisse school

De installaties zijn uitgevoerd volgens het frisse scholen concept. Voor de nieuwbouw is een bestaande basisschool in fasen gesloopt en is een bestaand gebouw voor kinderopvang in het ontwerp geïntegreerd.