Volg ons op: (040) 234 8000
Opdrachtgever

Gemeente Gemert-Bakel

Rol Laride

Proces- en projectmanagement

Aantal m2

2.900

Ingebruikname

2014

Architect

De Loods architecten en adviseurs, Aarle-Rixtel

Nieuwbouw MFA Handel

Herontwikkeling dorpsplan Handel ontvangt IDOP subsidie van provincie Noord-Brabant

Eind 2014 werd de laatste fase opgeleverd van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Handel. In de nieuwe MFA zijn de volgende functies gehuisvest: basisschool De Havelt, dorpshuis De Bron, een multifunctionele (gym)zaal, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en jeugdvoorzieningen. Het project is in twee bouwfasen uitgevoerd worden. In de eerste fase is basisschool De Havelt, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, jeugdvoorzieningen en de multifunctionele (gym)zaal opgeleverd. De tweede fase is direct aansluitend uitgevoerd en bestaat uit de nieuwbouw van de foyer en een tweede multifunctionele zaal.

Duurzaamheid

Deze MFA wordt de eerste in de gemeente Gemert-Bakel met een duurzame WKO-installatie (warmte-/koudeopslag). Dit systeem past binnen het ‘frisse scholen` concept, levert energiebesparing op en is milieuvriendelijk. Het past perfect binnen de gemeentelijke ambitie om op een duurzame wijze een multifunctionele accommodatie te bouwen.

IDOP subsidie

In februari 2011 heeft de Provincie Noord-Brabant een subsidie ter beschikking gesteld voor de uitvoering van een zevental projecten in het kader van het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) Handel. IDOP is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, waarbij inwoners samen met de gemeente naar de toekomst van hun dorp kijken. Voor Handel betekende dit in 2009 een uitvoeringsprogramma, met als één van de grootste speerpunten, de realisatie van de MFA. De mensen (inwoners, burgers) staan daarbij centraal.