Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Anton Wijnhoven
Anton Wijnhoven
Partner - directielid
06 - 14 373 996
Dirk Bax
Dirk Bax
Projectmanager
06 - 30 181 992
Opdrachtgever

Woningbelang, Valkenswaard

Rol Laride

Risicodragend projectmanagement

Aantal m2

4.750

Ingebruikname

2012

Architect

Satijnplus Architecten, Born

Nieuwbouw gezondheidscentrum met seniorenwoningen in Dommelen

Langer zelfstandig wonen door zorgaanbieders op de begane grond

De apotheek en huisartsen in Dommelen wilden hun activiteiten vanuit één locatie faciliteren. Een geschikte locatie vonden zij aan de Stokerwei in Dommelen. Tussen de gemeente Valkenswaard en Woningbelang was voor deze locatie al een woningbouwprogramma besproken. De plannen zijn ineen geschoven waardoor er een complex is ontstaan met een gezondheidscentrum op de begane grond en sociale huurwoningen daarboven.

Het gezondheidscentrum is ingericht voor huisartsen, een apotheek en een polikliniek voor zorgverlener Valkenhof. Daarnaast wordt een gedeelte verhuurd aan Valkenhof voor een dagcentrum voor mensen met geheugen- en/of concentratiestoornis, genaamd “Sociëteit Stokerwei”. In een multifunctionele ruimte kunnen bewoners en omwonenden samen een warme maaltijd gebruiken.

De 30 sociale huurwoningen zijn geschikt voor senioren vanaf 55 jaar. De appartementen hebben een energielabel van A en A+ door energiebesparende investeringen. Zo zijn er luchtwarmtepompen voor verwarming en koeling opgenomen en zonnecollectoren voor het verwarmen van warm water.