Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Berend Swinkels
Berend Swinkels
Directeur
06 - 30 033 640
Geert van der Heijde
Geert van der Heijde
Projectmanager
06 - 13 759 147
Opdrachtgever

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen

Rol Laride

Procesmanagement, Risicodragend projectmanagement

Aantal m2

1.750

Ingebruikname

2016

Architect

Amadis Cruz Architecten & Interiors, Breda

Projectstatus

Realisatiefase

Nieuwbouw gezondheidscentrum in Axel

Multidisciplinair gezondheidscentrum is voorbeeld voor provincie Zeeland

Vanuit de provincie Zeeland is de wens uitgesproken om in Axel een multidisciplinair gezondheidscentrum te verwezenlijken. Eén van de uitgangspunten is dat de opzet en dienstverlening van het gezondheidscentrum aansluit bij de wensen van de bewoners van Axel en omgeving. Aanleiding voor het project is het door de provincie en gemeente gesignaleerde risico van verschraling van het zorgaanbod. De continuïteit van de zorg is niet gegarandeerd. In opdracht van de gemeente Terneuzen, in samenwerking met provincie Zeeland, werd een gezondheidscentrum uitgewerkt. Het werk-/zorggebied beslaat de kern van Axel met omliggende kleine kernen, wat neerkomt op een verzorgingsgebied van ca. 10.000 inwoners. De participanten zijn: gemeente Terneuzen, Huisartsen Harskamp en Samandar, ZorgSaam, Apotheek Axel, Fysiotherapie Van Doeselaar en Praktijk Podotherapie De Smet.

Laride begeleidt het proces, waaronder de gebruikersafstemming en ruimteverdeling. Het project wordt risicodragend door Laride gerealiseerd, waardoor de opdrachtgever garantie heeft over budget, kwaliteit en planning.

Integrale zorg op maat, dicht bij huis

Alle zorgverleners hebben hun intrek genomen in het nieuwe gezondheidscentrum. De realisatie van het moderne pand is een enorme vooruitgang voor zowel de zorgverleners als de inwoners: ruimere wacht- en behandelkamers, moderne apparatuur en alle disciplines onder één dak. Deze integrale zorgaanpak versterkt de samenwerking tussen de participanten onderling en zorgt tevens voor een professioneel zorgaanbod dichtbij huis.

Fotografie: Huib de Jonge