Volg ons op: (040) 234 8000
Opdrachtgever

Particulier

Rol Laride

Projectmanagement


Aantal m2

landhuis 880 | paviljoen 290

Ingebruikname

2013

Architect

Meyer en Van Schooten architecten (MVSA), Amsterdam | Landschapsarchitect Michael van Gessel, Amsterdam

Nieuwbouw Landgoed Sparrendaal in Vught

Alles aan deze villa's is uniek; ontwerpen zijn uitzonderlijk gedetailleerd

Op een voormalig kloosterterrein in Vught is Nieuw Sparrendaal gerealiseerd. Het landgoed is niet alleen geschikt is om te wonen, maar ook om gasten te ontvangen en events te organiseren. Op basis van de historische lanenstructuur zijn een landhuis en een paviljoen ontworpen in een parkachtige omgeving.

Het statige landhuis bestaat uit negen volumes over twee bouwlagen met daarin afzonderlijke woonfuncties. De zichtlijnen zijn tevens de wandelroutes door het complex. Het paviljoen omvat een multifunctionele kantoorruimte, waar ook events georganiseerd kunnen worden, en een beheerderswoning. Dit gebouw bestaat uit slechts één bouwlaag. Het exterieur van de woningen is zodanig gekozen dat ze één worden met de omgeving. Landschapsarchitect Michael van Gessel benadrukt met zijn ontwerp het contrast tussen beide huizen.

Het voormalige kloosterpark blijft toegankelijk voor mensen van buitenaf. Een 5 meter brede heg van 1 meter hoog weerhoudt de wandelaars ervan het pad te verlaten en waarborgt, in combinatie met strategisch geplaatste bomen, de privacy van de bewoners.

Laride verzorgt het projectmanagement, waarbij de uitdaging ligt in de detaillering van de ontwerpen. Elke ruimte kent zijn eigen karakteristieke kenmerken, veelal ontworpen door verschillende ontwerpers.

Fotografie: Jannes Linders