(040) 234 8000
Opdrachtgever

Particulier

Rol Laride

Projectmanagement


Aantal m2

80

Ingebruikname

2012

Architect

De Bever Architecten, Eindhoven

Nieuwbouw paviljoen in Eindhoven

Moderne uitbreiding van jaren ‘50 woning; zorgvuldige detaillering bespaart ruimte

Om comfort en ruimte toe te voegen aan het bestaande woonhuis in het stadscentrum van Eindhoven werd op de kavel een transparant paviljoen gebouwd met drie basismaterialen: glas, schoonwerkbeton en natuursteen. Daarin geïntegreerd is een zwembad.

Door de uitgesproken zichtlijnen ontstaan afzonderlijke ruimten zoals een studienis, een verlaagd zitgedeelte met brede vensterbanken en hangende open haard, een transparante doorloop langs het zwembad, naar een logeer- / verblijfsruimte met sanitaire ruimte. Er is veel aandacht besteed aan zorgvuldige detaillering, waardoor ruimte wordt bespaard en deze vloeiend in elkaar overlopen.

Laride verzorgde het projectmanagement en regisseerde de klus om een glazen wand van 6 x 3 m te plaatsen. Ook de schuivende dakluiken zijn een voorbeeld van technisch vernuft. Hierdoor vervaagd de grens tussen buiten en binnen.

Meer lezen en beleven? Bezoek de website van De Bever Architecten.