Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Jeroen Bos
Jeroen Bos
Ontwikkelingsmanager
06 - 22 609 514
Opdrachtgever

Wooninc.

Rol Laride

Proces- en projectmanagement

Aantal m2

169 huurappartementen, 14 zorgwoningen

Renovatie De Horst

Groot onderhoud en renovatie in Woensel-Zuid

Complex de Horst in Woensel-Zuid is onderdeel van een verzameling gebouwen en bestaat uit 169 huurappartementen en 14 verpleeghuisplaatsen. Het complex is inmiddels gedateerd en niet levensloopbestendig, waardoor Wooninc. besloten heeft het gebouw grondig aan te pakken naar hedendaagse normen. Laride verzorgt het proces- en projectmanagement en ontzorgt Wooninc. compleet bij deze grootschalige renovatie.

Levensloopbestendige woningen

Conform het huisvestingsbeleid van Wooninc. wordt in het kader van duurzaamheid het complex energetisch verbetert (label A) en worden de woningen levensloopbestendig gemaakt. De badkamer is vergroot en hiermee rolstoeltoegankelijk gemaakt, tevens is de keuken vernieuwd en zijn de installaties verbeterd. De Horst krijgt een eigentijdse uitstraling door groot onderhoud aan de gevel. Op de begane grond worden PG-afdelingen (psychogeriatrische zorg voor bewoners met een vorm van dementie) voor 32 cliƫnten van Vitalis gerealiseerd. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners gewoon in hun woning verblijven.

Complex De Horst is een WoonincPlusVitalis concept, waar twee partijen (Wooninc. en Vitalis) hun producten en diensten voor senioren en ouderen hebben gebundeld. Laride is proces- en projectmanager voor de Horst. Vanuit onze onafhankelijke positie en kennis van de maatschappelijke sector alsmede onze brede vakkennis op het gebied van onder andere huisvesting, duurzaamheid, bouwkundig, financieel en exploitatie, ontzorgen wij de opdrachtgever compleet. Wij bewaken de voortgang en kwaliteit van het project en houden de belangen van Wooninc. voortdurend in het oog.

Communicatie: essentieel onderdeel van de renovatie

Voor project De Horst was een goede aanpak van de zachte kant essentieel. De overlast voor bewoners moest tot het absolute minimum beperkt worden. Door duidelijke communicatie met de bewoners, nieuwsbrieven, info avonden, praatsessies en een klankbordgroep, hebben we inzicht verkregen in het wensen- en eisenpakket van de bewoners en hebben we de renovatie met een minimum aan klachten en naar tevredenheid kunnen uitvoeren.

Tijdens de werkzaamheden zijn de bewoners tijdelijk ondergebracht in een zogenaamde wisselwoning. Deze woning is geheel ingericht, waardoor de inboedel van de bewoners niet verhuisd hoeft te worden, enkel wat persoonlijke items. In feite logeren ze tijdelijk in een ander onderkomen. Na de verbouwing van hun appartement, keren ze weer terug.
Met de tijdelijke verhuizing worden de bewoners van alle kanten persoonlijk bijgestaan om de overlast zo laag mogelijk te houden.

Duurzaam en toekomstbestendig

Na een intensieve periode van verbouwen, is het einde bijna in zicht. De verwachting is dat in het voorjaar van 2019 het onderhouds- en verbeterplan van De Horst wordt voltooid. De Horst is dan duurzamer, gebruiksvriendelijker en beter geschikt voor zorgverlening.