Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Maurice van Oort
Maurice van Oort
Projectmanager
06 - 15 466 425
Opdrachtgever

Gemeente Giessenlanden

Rol Laride

Planontwikkeling, proces- en projectmanagement

Architect

RoosRos Architecten

Nieuw MFC Schelluinen wordt volledig energieneutraal

Het dorpshuis van Schelluinen heeft door de jaren heen haar dienst bewezen. Nu is het tijd voor verandering. In opdracht van de gemeente Giessenlanden en in overleg met de omwonenden, huurders en betrokkenen heeft Laride gesprekken gevoerd voor de planontwikkeling en realisatie van een nieuw integraal Multifunctioneel Centrum (MFC). Een kansrijk project dat een mooie toegevoegde waarde gaat zijn voor Schelluinen.

Multifunctioneel karakter

Het nieuwe MFC Schelluinen wordt een prachtig gebouw met een multifunctioneel karakter: dorpshuis, basisschool, sportzaal, vestiging van Dorpsberaad en accommodatie voor de EHBO.

Architectenbureau RoosRos maakt een ontwerp dat past bij de rest van de omgeving. Door de juiste beeldvorming, materiaalgebruik en structuur dient het MFC aansluiting te krijgen met het naastgelegen kinderdagverblijf Tweespan. De verbinding tussen beide gebouwen wordt niet alleen visueel uitgewerkt, maar krijgt ook een functioneel karakter.

De integratie van diverse disciplines zorgt niet alleen voor een praktische en efficiƫnte manier van samenwerken, maar ook voor een beter gebruik van de buitenruimte.
In Schelluinen zijn straks de school, het kinderdagverblijf, de sportzaal, kinderboerderij en de diverse dorpsactiviteiten centraal gelegen. Het MFC Schelluinen is daarmee een blikvanger voor het dorp.

Duurzaam ontwerp: NOM

De gemeenteraad van Giessenlanden heeft onlangs unaniem besloten akkoord te gaan met de duurzaamheidsambitie NOM. NOM staat voor Nul op de Meter. Door energiezuinig te bouwen, het plaatsen van PV panelen op het dak, dikke isolatie en triple glas wordt het verbruik van energie gecompenseerd door de getroffen duurzaamheidsmaatregelen die energie opwekken.

Tijdsplanning

Momenteel wordt gewerkt aan het voorlopige ontwerp. De verwachting is dat begin 2019 de bestemmingsplanprocedure in gang gezet kan wordt, zodat dit eind 2019 gereed is. Begin 2020 kan met de bouw worden aangevangen, zodat begin 2021 de deuren geopend kunnen worden in het nieuwe MFC Schelluinen.