Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Jos van der Linden
Jos van der Linden
Projectmanager
06 - 10 751 799
Opdrachtgever

Politie Sittard

Rol Laride

Projectmanagement

Ingebruikname

2018

Projectstatus

Gereed

IJzersterke samenwerking met politie Sittard en Brunssum

Door reorganisatie van de politie waren er een aantal noodzakelijke aanpassingen vereist aan de politiebureaus in Sittard en in Brunssum. Deze aanpassingen waren essentieel om het werk van de politie te faciliteren op basis van haar laatste huisvestingsvisie.

Voor het politiebureau in Sittard waren deze aanpassingen aanvankelijk bedoeld om de eerste belangrijke knelpunten op te lossen. Inmiddels heeft Laride als vervolg op deze eerste opdracht overeenstemming met de politie en haar gebruikers om een Programma van Eisen met VO-min te ontwikkelen en zo het gehele politiebureau in Sittard toekomstbestendig te maken. Hierbij is de laatste huisvestingsvisie van de nationale politie de basis.

Engineering & construct
Voor de aanpassingen in Sittard en Brunssum is een plan ontwikkeld op basis van het engineering en construct principe. Het voorontwerp met technische omschrijving is aanbesteed. Laride begeleidde het traject, vormde een vast aanspreekpunt en fungeerde als sparringpartner en adviseur voor opdrachtgever en gebruikers zodat aannemers en leveranciers de bouw ontwikkelden conform de strenge eisen zoals opgesteld in het PvE van de politie.

Belangrijk aspect is dat gedurende zowel de verbouwing in Sittard als in Brunssum het politiewerk binnen de ruimten waar niet verbouwd werd gewoon door is gegaan. Samen met gebruikers en aannemers is een gefaseerde planning opgesteld zodat dit ook mogelijk was. Dit bewijst maar weer dat met korte communicatielijnen veel gerealiseerd kan worden.