Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Berend Swinkels
Berend Swinkels
Directie
06 - 30 033 640
Jos van der Linden
Jos van der Linden
Projectmanager
06 - 10 751 799
Opdrachtgever

Summa College

Rol Laride

Proces- en projectmanagement

Ingebruikname

2017

Architect

KdV Architectuur en De Bever Architecten

Nieuwe huisvesting Summa College

School 23 en Stercollege Educatie samen naar
De Blécourtstraat te Eindhoven

Op de locatie De Blécourtstraat 1 in Eindhoven zijn de twee Summa College Scholen, School 23 (inmiddels Summa Plus) en Stercollege Educatie, gehuisvest. De scholen zaten voorheen op locatie van Vorststraat. Het opnieuw huisvesten van de scholen was het eerste project van Summa College op basis van het Strategisch Huisvestingsplan 2015-2025.

Laride heeft namens het Summa College het project- en procesmanagement gevoerd. Het project betrof de renovatie van een bestaand kantoorgebouw tot schoolgebouw met daarbij een significante uitbreiding/nieuwbouw. Het totale programma van beide scholen was te omvangrijk voor het te transformeren deel. De uitdaging was om samen met de gebruikers de synergie in ruimtegebruik te vinden om daarmee efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Daarnaast dienden de scholen hun eigen identiteit te behouden. Dit is in een intensief maar kort traject vormgegeven tot een door beide scholen gedragen VO-min ontwerp.

Vanaf het VO is vervolgens het ontwerp in bouwteamverband met Huybregts Relou en Croonwolter&dros uitgewerkt op basis van een bouwteamovereenkomst. Op basis van het technisch ontwerp zijn vervolgens de aanneemovereenkomsten gesloten.

Het gehele project is in augustus 2017 opgeleverd waarna de verdere gebruikersvoorzieningen en inrichting zijn gerealiseerd. Per begin september 2017 is het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen.