Volg ons op: (040) 234 8000
Opdrachtgever

Stichting Leijestroom

Rol Laride

Projectmanagement en toezicht

Aantal m2

1023

Ingebruikname

2016

Architect

KdV Architectuur

Projectstatus

Realisatiefase

Nieuwbouw Kindcentrum Cromvoirt

Locatie oude Dorpshuis omgetoverd naar modern kindcentrum

Stichting Leijestroom en de gemeente Vught hebben samen het initiatief genomen om op de locatie van basisschool De Leydraad en de gymzaal in Cromvoirt de nieuwbouw van een kindcentrum te realiseren.

Het beoogde Kindcentrum Cromvoirt bestaat uit het nieuwbouwdeel, waar Basisschool De Leydraad, Kinderopvang de Droomtuin en een activiteit van de Openbare Bibliotheek De Meijerij zullen worden gehuisvest. Deze nieuwbouw zal gepositioneerd worden tegen de bestaande gymzaal, welke grondig gerenoveerd zal worden en een integrale verbinding krijgt met het kindcentrum. Hierdoor zijn alle voorzieningen onder één dak gehuisvest, waardoor ze elkaar zullen versterken en een functionele meerwaarde ontstaat.

Voor dit project is, door de gemeente Vught en Stichting Leijestroom, bovenop de normatieve vergoeding, een extra investering gedaan in duurzame maatregelen als zonnepanelen, zonnecollectoren, een warmtepompsysteem en LED-verlichting. Hiermee is het kindcentrum klaar voor de toekomst.

Met de realisatie van het kindcentrum in Cromvoirt blijft het voorzieningenniveau en daarmee de leefbaarheid in de kern Cromvoirt op pijl.