Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Anton Wijnhoven
Anton Wijnhoven
Directeur
06 - 14 373 996
Geert van der Heijde
Geert van der Heijde
Projectmanager
06 - 13 759 147
Opdrachtgever

Wonen Limburg
, Roermond

Gebruiker

Land van Horne, Weert

Rol Laride

Risicodragend projectmanagement


Aantal m2

13.000

Ingebruikname

2012

Architect

Van de Ven|Franken|Onstenk, Eindhoven

Nieuwbouw woonzorgcentrum Nedermazehof

Kleinschalig woonzorgcomplex faciliteert wonen, zorgen en ontmoeten

Woningcorporatie Wonen Limburg en zorgverlener Land van Horne hebben een visie ontwikkeld waarbij grootschalige verzorgingshuizen in Weert herontwikkeld worden tot kleinschalige woonzorgcomplexen in diverse wijken in Weert. Op een voormalige schoollocatie met gymzaal is in de wijk Groenewoud Woonzorgcentrum Nedermazehof gerealiseerd.

Het complex bestaat uit vijf kleinschalige groepswoningen met 30 verzorgingsplaatsen voor dementerende ouderen en 86 zorgappartementen waarin bewoners met een zorgindicatie zelfstandig wonen. Wonen Limburg heeft het complex ontwikkeld en verzorgt de verhuur en het beheer. Land van Horne verleent de zorg voor de dementerende ouderen en biedt 24-uurs zorg aan de bewoners van het complex en de inwoners van de wijk Groenewoud.

Ontzorgen met resultaatgarantie

Laride was vanaf de initiatieffase bij het project betrokken. In de ontwerpfase werd Laride integraal verantwoordelijk voor het projectresultaat. De uitdaging was om de WKO-installatie tijdens het ontwerpproces in het bestaande ontwerp te integreren. Het project werd binnen budget en vier maanden voor planning opgeleverd.

Fotografie: Fotostudio Image & Motion