Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Simon van der Sanden
Simon van der Sanden
Projectmanager
06 - 22 450 980

Creatieve start bouw 16 energiezuinige woningen van het Samen-Wonen concept

Gepubliceerd op 03/03/2021

Op het braakliggend terrein van voormalig basisschool de Kemp, realiseert Wonen Limburg 16 gasloze, zeer energiezuinige woningen volgens het Samen Wonen-concept.

Dinsdag was de officiƫle start van de bouw die geheel volgens de richtlijnen als een digitale happening werd gepresenteerd.

Marleen van Ulft (WL) gaf de aftrap. Daarna was het woord aan wethouder Jan Jenneskens en tot slot een digitale toast van bestuurder Ger Peeters. Alle bewoners en betrokkenen hadden thuis een klein flesje bubbels ontvangen om samen te proosten en keken en luisterden mee via Zoom. Uitverkorene Guus Kertens mocht de eerste schop uit de grond halen met een grote graafmachine, bij zijn toekomstige woning.

Het Samen Wonen-concept is een nieuw woonconcept van Wonen Limburg dat aansluit bij wat inwoners willen. Door de toekomstige bewoners al vroegtijdig bij het project te betrekken wil Wonen Limburg nieuwe manieren van wonen stimuleren, zodat professionals en bewoners samen werken aan een fijne woonplek.

De twaalf levensloopbestendige woningen en vier gezinswoningen zijn ontworpen door B2 architecten. Hendriks Coppelmans Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de bouw.