Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Geert van der Heijde
Geert van der Heijde
Projectmanager
06 - 13 759 147

​Feestelijke opening basisschool De Triangel in MFA Leende

Gepubliceerd op 23/02/2021

Na bijna 12 jaar keerde basisschool De Triangel afgelopen maandag terug naar het centrum van Leende. In de nieuwe multifunctionele accommodatie waar ook kinderopvang Korein en dorpshuis De Schammert gevestigd zijn, nam de school haar intrek.

Na een feestelijke stoet van alle leerlingen door het dorp werd de gloednieuwe school officieel geopend door het traditionele doorknippen van het lint. Heeze-Leende24 maakte daar een mooie reportage van.

Jarenlang was de school gehuisvest in zogenaamde schoolwoningen aan de Breedvennen in Leende. Deze woningen waren tijdelijk ingericht als school in afwachting van het nieuw te ontwikkelen centrumplan Leende. Met de realisatie van MFA Leende is er voor alle bewoners en gebruikers een prachtige locatie ontstaan waar zij terecht kunnen voor onderwijs, sport, kindzorg, cultureel plezier en ontmoeting.

Dankzij de op elkaar afgestemde faciliteiten is er meer verbondenheid en samenwerking mogelijk tussen de gebruikers van het MFA. Zo wordt bijvoorbeeld de overstap van de kinderopvang naar de basisschool een stuk kleiner, doordat de beide faciliteiten nu letterlijk naast elkaar gelegen zijn.

Referenties

Centrumplan Leende

Kwaliteitsimpuls voor leefbaarheid