Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Jeroen Bos
Jeroen Bos
Ontwikkelingsmanager
06 - 22 609 514

Spirotech Helmond - gefaseerde nieuwbouw en renovatie

Gepubliceerd op 30/11/2020

Het Helmondse bedrijf Spirotech groeit en past daarom haar huisvesting aan. Voor Laride een mooie uitdaging waarbij we als adviseur en procesmanager optreden voor het gehele verbouw- en nieuwbouwtraject.

Gefaseerd bouwen met doorgang van bedrijfsprocessen

De renovatie en nieuwbouw worden in fases uitgevoerd. Het is namelijk essentieel voor de bedrijfsvoering dat Spirotech operationeel blijft. Laride begeleidt het proces, adviseert Spirotech en verzorgt de afstemming met diverse partijen, zodat de fabriek te allen tijde in productie kan blijven en zo min mogelijk hinder ondervindt van de verbouwingswerkzaamheden. Er is een goede afstemming met aannemer Heembouw, zodat de bedrijfsprocessen gedurende de bouw niet verstoord worden.

Fase 1: Renovatie noordhal

De eerste fase van het project is de renovatie van het magazijn, de noordhal. Deze hal met een oppervlakte van ca. 3.400 m2 wordt voorzien van een geheel nieuwe betonnen vloer met vloerverwarming, de installaties en de verlichting worden vernieuwd en energiezuinig gemaakt en in de buitengevel worden de kozijnen en overheaddeuren vernieuwd. Doordat de gehele hal aan de binnenzijde wit is geschilderd, heeft de hal ook meteen een frisse nieuwe look. In oktober zullen de werkzaamheden worden afgerond en kan het magazijn in gebruik worden genomen.

De realisatie van de werkzaamheden is in handen van Heembouw, Van Hout installaties en Hoppenbrouwers Techniek.

Fase 2: nieuwbouw expeditiehal

De tweede fase betreft de nieuwbouw van een expeditiehal. Deze hal, van ca. 600 m2 groot, wordt gekoppeld aan het magazijn en voorzien van 4 nieuwe laaddocks. De vergunning is aangevraagd en de uitvoering start eind 2020.

Referenties

Verbouw/Nieuwbouw Spirotech Helmond

Procesmanagement en fasering verbouwing essentieel voor continuering productieproces