Volg ons op: (040) 234 8000

Ondertekening bouwovereenkomst hostel Zuiderparkweg

Gepubliceerd op 05/11/2020

Een mijlpaal voor het project Zuiderparkweg: gisteren werd de bouwovereenkomst ondertekend tussen Mohamed Acharki, bestuurder van woningcorporatie Zayaz en Sander Martens, bestuurder van Bouwbedrijf Moonen B.V.

De handtekening vormt de start van de nieuwbouw van huisvesting voor een bijzondere groep mensen die dankzij deze ontwikkeling een nieuwe start kunnen maken. De nieuwbouw bestaat uit 20 sociale huurappartementen voor Zayaz en een woon-zorgcomplex met hostelfunctie voor 30 mensen voor zorgpartners Reinier van Arkelen Novadic Kentron

Samenwerking

De eerste plannen gaan terug tot 2010. Vanaf eind 2018 is Laride betrokken als proces- en projectmanager vanaf het VO tot en met de realisatie. Voor het nieuwe plan is inmiddels een bestemmingsplanwijziging doorlopen middels de coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening (Wro). Sinds juni is het bestemmingsplan definitief en inmiddels is de omgevingsvergunning onherroepelijk.

Dankzij de gezamenlijk inzet van Zayaz, zorgpartners Reinier van Arkel en Novadic Kentron en gemeente ’s-Hertogenbosch en Laride | Hart voor huisvesting kan er binnenkort daadwerkelijk gebouwd kan worden.

Start bouw

Bouwbedrijf Moonen begint eind 2020/ begin 2021 met de eerste bouwwerkzaamheden. De totale bouwtijd duurt ongeveer een jaar.