Volg ons op: (040) 234 8000

Nieuw gebouw van ‘thuis, nieuw perspectief voor de dak- en thuisloze cliënten van Neos

Gepubliceerd op 14/09/2020

Op 11 september 2020 werd het nieuwe wooncomplex van Woonstichting ‘thuis voor dak- en thuisloze cliënten van Neos aan de Boutenslaan 54 in Eindhoven digitaal geopend. Met inachtneming van corona voorzorgsmaatregelen, werd dit op ludieke wijze georganiseerd met een virtuele rondleiding door het nieuwe complex.

Bekijk hier de samenvatting.

Nieuw thuis voor kwetsbare doelgroep

Neos vangt een zeer kwetsbare groep mensen op. In het wooncomplex van ‘thuis zijn 80 gemeubileerde studio’s, 16 appartementen, diverse gezamenlijke voorzieningen en personeelsruimten gerealiseerd. Alle voldoen ze aan de speciale richtlijnen voor veilig en beschermd wonen. Het pand is daarbij zodanig ingericht dat Neos veel beter kan inspelen op de zorgvraag van de bewoners, met 24-uurs toezicht en extra begeleiding waar dat nodig is. Op die manier wordt gewerkt aan zelfstandigheid en uiteindelijk doorstromen naar een eigen woonruimte, terug in de maatschappij.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe wooncomplex is niet alleen voorzien van alle mogelijkheden voor de beste zorg, maar is ook zeer duurzaam gebouwd. Het pand is voorzien van goede isolatie en de inzet van zonnepanelen maken het wooncomplex gasloos en energiezuinig. Laride verzorgde

De realisatie van deze mooie nieuwbouw en de sloop van het oude Labrehuis daaraan voorafgaand, is prachtig weergegeven in een korte film die in opdracht van ’thuis en Neos gemaakt is door Rapid Eye Movement.