Volg ons op: (040) 234 8000

Extra noodlokalen voor basisschool De Koningslinde in Vught

Gepubliceerd op 16/06/2020

Openbare basisschool De Koningslinde in Vught heeft 3 extra klaslokalen gekregen in de vorm van noodunits. Hiermee wordt de komende tijd weer voorzien in de ruimtevraag door de snelle groei van de school.

De units zijn afgelopen maandag met een grote hijskraan boven op de reeds eerder gerealiseerde noodunits geplaatst. In totaal zijn er nu 6 extra noodlokalen. Naast klaslokalen omvatten de noodunits ook ruimten als een berging, toiletten, kantoorruimte en een leerplein als gezamenlijke ruimte voor de klassen.

Vanuit huisvestingsadvies en – beheer behartigt Laride de belangen van gebruiker Stroomm. Samen met de gemeente Vught is besloten tot tijdelijke huisvesting als aanvulling op de reguliere klaslokalen. Zo kan de komende vijf jaar worden voorzien in ruimte voor het groeiende aantal leerlingen. De units worden door aannemer Wema modulaire bouwsystemen geplaatst in opdracht van de gemeente Vught en beoogd wordt om deze units op den duur te vervangen door een permanente uitbreiding van de bestaande huisvesting.

Foto's door Maarten van Nuenen en Frank Somers