Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Dirk Bax
Dirk Bax
Projectmanager
06 - 30 181 992

Duurzame woningbouw plan Huysackers

Gepubliceerd op 17/03/2020

Op 16 maart 2020 heeft de oplevering van 17 vrije sector huurwoningen in Huysackers plaatsgevonden. De woningen maken deel uit van de 121 woningen van planfase 1 Huysackers.

Het plan Huysackers ligt aan de westkant van Veldhoven naast landerijen en bossen, maar ook nabij het centrum van Veldhoven, ASML en Eindhoven. Huysackers is de eerste fase van de uitbreiding van de wijk Zilverackers en omvat 121 woningen waarvan nu 17 nul-op-de-meter-eensgezinswoningen zijn opgeleverd. Uiteindelijk worden er 430 woningen gerealiseerd.

Duurzame woningen: minimaal GPR 7.5

De woningen zijn zeer duurzaam uitgevoerd, wat betekent dat bij normaal gebruik geen energiekosten meer gemaakt worden. De woningen zijn geheel aardasvrij, voorzien van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie en hebben een gemiddelde GPR gebouw score van ten minste 7.5 voor de thema's gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Daarbij zijn de woningen voorzien van een warmtepomp met een individuele bodemlus per woning.

Turnkey

Het complete traject is turnkey ontwikkeld door Floreffe en gerealiseerd door bouwbedrijf BMV te Veldhoven. Bouwinvest Real Estate B.V. heeft de 17 woningen gekocht voor de verhuur. Laride verzorgde namens Bouwinvest het kwaliteitstoezicht gedurende het gehele bouwproces, zodat bij de oplevering precies werd opgeleverd wat beoogd was.