Volg ons op: (040) 234 8000

Pieter van Vollenhoven opent DAF Museum

Gepubliceerd op 08/11/2019

Na een bouwperiode van ruim 2 jaar werd het vernieuwde en uitgebreide DAF Museum op vrijdag 8 november 2019 geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven.

In het DAF Museum is de geschiedenis te zien van Van Doorne’s Automobiel Fabriek. In het museum zijn de bedrijfswagens, bussen, militaire voertuigen en rallyvoertuigen tentoongesteld die door DAF zijn ontwikkeld, evenals enkele prototypen die nooit in productie zijn gegaan. De 5500 vierkante meter waarover het museum beschikt, werd met nog eens 1100 meter uitgebreid. Die extra ruimte, aansluitend aan het huidige pand, wordt benut door het toevoegen van een aantal historische voertuigen, die nu nog in twee depots staan.

Voorzitter Marc van Doorne kreeg het advies van zijn vader om de grondpositie van 700 m2 achter het museum wijs te gebruiken voor de uitbreiding van het DAF Museum. Door een grondruil met initiatiefnemer Wooninc., voor de herontwikkeling van het gebied, heeft het museum de kans gekregen voor een goed zichtbare uitbreiding van 1.100 m2 aan de kanaalzijde. Door een goede samenwerking met projectpartner Wooninc. is er invulling gegeven aan het advies.

Laride trad op als gedelegeerd ontwikkelaar en initieerde mede de samenwerking tussen alle partijen voor het gehele terrein van PicusKade, waaronder het DAF Museum. Tevens werd het projectmanagement van initiatief tot en met realisatie verzorgt door Laride.