Volg ons op: (040) 234 8000

Zonnedakproject Basisschool De Bogerd in Rossum

Gepubliceerd op 31/10/2019

Op het grote dak van basisschool De Bogerd in Rossum komen zo'n 1200 zonnepanelen te liggen. Met de energieopbrengst kunnen ongeveer honderd huishoudens én de school van stroom worden voorzien.

Afgelopen week werd de intentieovereenkomst getekend voor het nieuwe zonnedakproject Bommelerwaar. Bestuurslid Antje van Ginneken tekende namens Coöperatie Bommelerwaar, wethouder Erik van Hoften namens de gemeente Maasdriel en Toon van den Hanenberg in zijn functie als interim-voorzitter van de scholenstichting Stroomm.

Educatief schoolproject Het project ging feestelijk van start waarbij de kinderen symbolisch een zonnepaneel onthulden. Alle leerlingen ontvingen een zakje bloembollen waarmee de kracht van de zonne-energie wordt gesymboliseerd. Op school wordt dit schooljaar ook aandacht besteed aan de energietransitie door middel van een educatief project.

Huisvestingsadvies

Als adviseur huisvesting voor Stichting Stroomm, was Laride betrokken bij deze duurzame ontwikkeling. Wij adviseerden en bemiddelden tussen de school, de gemeente en het schoolbestuur. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is de volgende stap naar plaatsing van de zonnepanelen een feit.

v.l.n.r. Antje van Ginneken – Roeland Reesinck – Wethouder Erik van Hoften – Toon van den Hanenberg.
Foto: Coöperatie Bommelerwaar