Volg ons op: (040) 234 8000

Brabantiaterrein volop in ontwikkeling

Gepubliceerd op 14/10/2019

In opdracht van Stayinc. en Banbouw is Laride gestart met de afronding van de herontwikkeling van het Brabantiaterrein in Aalst. Op deze groene locatie nabij het centrum van Aalst moet een mix komen van middeldure huurappartementen en koopappartementen.

De herontwikkeling kent een lange geschiedenis met realisatie in fasen.

De eerste 2 fasen van het project zijn inmiddels grotendeels gereed. De 3e fase liep vertraging op door de huizencrisis en door ingediende bezwaren tegen het ontwikkelplan.

Brabantiapark bestaat uit kleinschalige appartementsgebouwen. De bouwhoogte vormt een overgang tussen de reguliere, grondgebonden woningen ten noordwesten en zuidoosten van het nieuw te bouwen het appartementsgebouw in fase 3. De wens is om het beoogde appartementsgebouw mogelijk nog groter te realiseren, mits dit ruimtelijk en landschappelijk inpasbaar is. De exacte vorm en woningaantallen moeten nader bepaald worden.

In de raadsvergadering van 17 september heeft de gemeenteraad dit punt beoordelend behandeld. Op 1 oktober is de kwestie beslissend behandeld. De gemeenteraad heeft hier vervolgens positief op bericht, wat betekent dat de laatste fase van Brabantiapark definitief uitgevoerd kan gaan worden.

Zie ook het artikel in het Eindhovens Dagblad.