Volg ons op: (040) 234 8000

Start bouw BunkerToren

Gepubliceerd op 04/10/2019

​De skyline van Eindhoven gaat medio 2022 zichtbaar veranderen met de realisatie van BunkerToren. De basis is de stoere, stevige Bunker, een begrip in Eindhoven. Dit was de plek voor een bruisend studentenleven van vele generaties TU/e-studenten.

Donderdag 3 oktober vond de officiële start bouw handeling plaats. De Bunker krijgt een tweede leven door een waardevolle toevoeging in de vorm van een 100 meter hoge woontoren met ruimte voor 85 koop- en 127 huurappartementen.

Hybride gebouw

De komst van de BunkerToren, op steenworp afstand van het centrum, sluit goed aan bij de vraag naar woningen in Eindhoven. Door de begane grond te voorzien van een mix van functies (kantoor, grandcafé, parkeren), wordt dit méér dan alleen een woontoren; het wordt een hybride gebouw voor wonen, werken en ontspannen. Daarbij staat de BunkerToren symbool voor Eindhoven, een groeiende internationale stad waar technologie, design en kennis een bron zijn van continue ontwikkeling.

Wij behartigen de belangen van opdrachtgever SPF Beheer BV voor de ontwikkeling van de bouw, middels de toetsing van kwaliteit en uitvoering van dit bijzondere ontwerp.

De maquette van BunkerToren.

Interviews met Arno van den Thillart, regiodirecteur Zuid van aannemer Van Wijnen (links), Nanne de Ru, founding partner van architect Powerhouse Company (midden) en wethouder Yasin Torunoglu (rechts).

Feestelijk startmoment bouw BunkerToren

Het officiële startmoment voor de bouw van Bunkertoren met 210 woningen aan de Kennedylaan in Eindhoven. Foto's: Being Development.


Referenties

Transformatie De Bunker naar BunkerToren

BunkerToren: 100 meter hoge woontoren wordt nieuw icoon in Eindhoven