Volg ons op: (040) 234 8000

Officiële opening Brainport Industries Campus door Koning Willem-Alexander

Gepubliceerd op 03/10/2019

Donderdag 3 oktober werd de Brainport Industries Campus (BIC) officieel geopend door koning Willem-Alexander. Hiermee wordt het belang aangegeven voor Eindhoven, de regio en voor Nederland. De campus is al een tijdje in gebruik en inmiddels werken en studeren er nu al tweeduizend mensen.

Uniek concept

Het gebouw van de Brainport Industrie Campus is met haar enorme omvang en groen-witte strepen een opvallende verschijning. En terecht, de Fabriek van de Toekomst biedt een stimulerende omgeving waar toeleveranciers, specialistische bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen op verschillende manieren samenwerken om innovatie in de hightech maakindustrie te stimuleren. De opzet van de campus is dat er een ecosysteem ontstaat tussen de vele bedrijfjes en talentvolle studenten die elkaar makkelijk kunnen ontmoeten en elkaar versterken. De campus is bovendien bedoeld om (internationale) bezoekers te tonen wat de regio op het gebied van hightech maakindustrie te bieden heeft.

Meerwaarde door kennisdeling

Grote huurders zijn KMWE, Anteryon, het Summa College en diverse softwarebedrijven die ook gemeenschappelijke voorzieningen delen. Brainport Industries Campus wordt een groot, internationaal wereldmerk. Als vernieuwende technologieregio is Brainport regio Eindhoven Mainport nr. 1 in Nederland. Dat koning Willem-Alexander de opening verricht, doet recht aan deze ontwikkeling.

Meer weten?

Lees in dit artikel meer over dit unieke project.

1500 BIC-medewerkers, BIC-studenten en genodigden uit binnen- en buitenland waren bij de opening aanwezig. Foto door Innovation Origins