Volg ons op: (040) 234 8000

240 kinderen storten beton voor nieuwe MFA Leende

Gepubliceerd op 25/09/2019

Op 24 september vond de feestelijke startbouwhandeling voor het nieuwe MFA Leende plaats. De MFA wordt voor het hele dorp, dus iedereen was uitgenodigd: Alle kinderen van basisschool De Triangel en KDV Korein, het voltallige college van B&W en andere toekomstige gebruikers van de MFA en belangstellenden.

Samen letterlijk bouwen aan een stevige basis

Het was een feestelijke gebeurtenis, waarbij alle kinderen een steentje bijdroegen aan het storten van de fundering. Gehuld in gele hesjes en een bouwhelm gaven ze emmertjes beton door die in een bekisting werden omgekiept. Daarna werden van het oudste en jongste kind handafdrukken in de beton gemaakt, wat straks als symbool een plek zal krijgen op het schoolplein van de nieuwe MFA

Metamorfose voor centrum Leende

Het centrum van Leende ondergaat een ware metamorfose met als doel het vergroten van de leefbaarheid van het centrum. De komende jaren zal er hard gewerkt worden in het centrum van Leende. De nieuwbouw wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Daarna wordt gemeenschapshuis De Meent gesloopt, zodat rond de MFA de speelplaats voor het kindcentrum, parkeerplaatsen, paden etc. aangelegd kunnen worden. Ook kunnen dan de 26 koopwoningen gebouwd worden op de plek waar het tijdelijke park was. Als de MFA klaar is kan ook de gymzaal aan het Marijkeplein gesloopt worden, waarmee plaats wordt gemaakt voor nieuwe huurwoningen, welke in opdracht van woningcorporatie woCom gebouwd gaan worden.

Referenties

Centrumplan Leende

Kwaliteitsimpuls voor leefbaarheid