Volg ons op: (040) 234 8000

Nieuwbouw Udens College officieel open!

Gepubliceerd op 03/09/2019

De kernwaarden Transparantie, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid vormen het fundament voor het slagen van dit bijzondere project.

Duurzaamheid & leerling staan centraal

Gisteren was de officiële openingsceremonie van het nieuwe Udens College. Met mooie woorden werd teruggekeken op het proces om tot dit prachtige resultaat te komen: Een school waarin duurzaamheid en de leerling centraal staan.
Speciale gast was oud-leerling Rob Jetten die met pakkende anekdotes terugkeek op zijn schoolperiode en het Udens College veel succes wenst in de toekomst. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan!

Samenwerking

Trots en tevreden zijn wij met het eindresultaat en onze rol als proces- en projectmanager in het Design & Build traject. Wij danken Binx Smartility als aannemer, Niels Peters voor het ontwerp en Anton Wijnhoven en Jos van der Linden namens Laride | Hart voor huisvesting voor de prettige samenwerking.

Verdere ontwikkelingen

Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de realisatie van het parkachtige terrein op de plek waar de voormalige ‘rooie school’ heeft gestaan. Met de bestratingswerkzaamheden wordt in de komende periode aangevangen en in oktober/november volgt de aanplant van bomen en groen.

Monitoring energieverbruik

In samenspraak met het Udens College en Binx Smartility monitoren we het energieverbruik van het gebouw. Hiervoor wordt een maandelijks overleg ingepland waarbij het energieverbruik van het gebouw wordt vastgelegd, maar ook besproken wordt wat de ervaringen van gebruikers zijn, welke storingen er zijn geweest, wat de oorzaak was en hoe deze te voorkomen. Dit alles om na een periode van 1 jaar na oplevering te zorgen dat het Udens College daadwerkelijk een duurzaam gebouw heeft, kinderziektes zijn verholpen en het Udens College haar gebouw en de installaties kent om duurzaamheid voor nu en in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Lees ook het artikel in het Brabants Dagblad en het inspirerende filmpje van Binx Smartility over de bouw.