Volg ons op: (040) 234 8000

Laatste loodjes voor (ver)nieuwbouw DAF Museum

Gepubliceerd op 09/07/2019

Wij danken het bestuur van het DAF Museum voor het in ons gestelde vertrouwen, omdat met de medewerking van het DAF Museum de ontwikkeling van het project PicusKade tot stand is kunnen komen.

Onderdeel van het project PicusKade is de renovatie en uitbreiding van het monumentale DAF Museum met 1.000 m².

Laride verzorgde de planontwikkeling en is nu als projectmanager verantwoordelijk voor een soepel verloop van de totale bouw.

Verbouwing zorgt voor groei bezoekersaantallen

De renovatie van het DAF Museum is al afgerond en de nieuwbouw is bijna gereed. De laatste puntjes worden op de i gezet en dan zal na maanden van hard werken eind november 2019 de officiële opening plaatsvinden van het hernieuwde DAF Museum.

Veel partijen hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit project, waaronder de Rabobank. Het nieuwe DAF Museum biedt ruimte tot verdere groei van de bezoekersaantallen en uitbreiding van de exploitatiemogelijkheden.

DAF Museum

Met het huidige bezoekersaantal van 60.000 bezoekers per jaar, staat het DAF Museum in de top 3 van best bezochte musea in Eindhoven. Daarnaast is dit het best bezochte museum dat geheel zonder overheidssubsidies en met de inzet van vele vrijwilligers naam en faam gebouwd heeft. En terecht.

Het DAF Museum kenmerkt de Eindhovense cultuur en historie. Met de nieuwbouw erbij beslaat het straks zo’n 7.000 m² verleden, heden en toekomst van de auto-industrie en vormt het een prachtige aanvulling op het project PicusKade.

Lees hier het artikel over de (ver)nieuwbouw van het DAF Museum met Geert Vermeer (vice voorzitter van het DAF Museum) en Joost van den Bosch (operationeel manager van het DAF Museum).pdf

DAF Museum nu - de nieuwbouw is bijna klaarDAF Museum

DAF Museum toen