Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Jos van Thoor
Jos van Thoor
Ontwikkelingsmanager
06 - 30 040 967

Ondertekening anterieure overeenkomst Eurostaete Eindhoven

Gepubliceerd op 25/06/2019

Op maandag 24 juni 2019 is door de gemeente Eindhoven, Van Deursen Vastgoed BV en Interesting Vastgoed een anterieure overeenkomst ondertekend voor het nieuwbouwplan “Eurostaete” te Eindhoven. Het plan omvat de ontwikkeling en realisatie van 429 appartementen in hartje Eindhoven. Laride vervult de rol van gedelegeerd ontwikkelaar en verzorgt het integrale proces- en projectmanagement voor deze ontwikkeling.

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst verleent de gemeente Eindhoven formeel haar medewerking aan de ontwikkeling en realisatie van het gebouw aan de PSV-laan in Eindhoven. De transformatie van het bestaande kantoor naar woningbouw past goed binnen de doelstellingen van de stad en de nieuwbouw woontoren van ruim 95 meter geeft in zijn verschijningsvorm perfect invulling aan de stedenbouwkundige context van het Stadionkwartier.

Toekomstbestendige ontwikkeling

De Eurostaete biedt, na een complete transformatie en nieuwbouw, woonruimte voor 429 appartementen. Het woonprogramma zal voor maar liefst 60% bestaan uit huurappartementen voor het middensegment (huurprijs tot € 1.000,- per maand), waarmee wordt voldaan in de behoefte van een brede doelgroep: single starters, jonge gezinnen, empty nesters en oudere echtparen. Daarbij ligt de focus uiteraard op toekomstbestendig wonen, waarbij de toepassing van diverse duurzaamheidsmaatregelen centraal staat. Zo worden alle appartementen gasloos en klimaatrobuust ontwikkeld en wordt gebruik gemaakt van elektrische deelauto's.

Voortgang procedure

De plannen voor het ontwerp zijn volop in ontwikkeling en worden naar verwachting dit jaar definitief afgerond, op basis waarvan de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd.
De prognose is dat in de zomer van 2020 kan worden gestart met de bouw.

Lees meer over dit prestigieuze project: Eurostaete: wonen op hoog niveau!