Volg ons op: (040) 234 8000

Voorontwerp MFA Hapert afgerond

Gepubliceerd op 26/03/2019

​De gemeente Bladel is voornemens een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) te ontwikkelen in het hart van Hapert. In samenwerking met Tarra Architecten, de toekomstige gebruikers en de gemeente werd een voorontwerp gemaakt: ‘Hart voor Hapert’.

In de nieuwe MFA worden het gemeenschapshuis, de basisschool, peuterspeelzaal, ouderensteunpunt en een kerkfunctie opgenomen. De combinatie van deze functionaliteiten verhoogt de sociale component van het dorp waar ontmoeten en verbinden centraal staan.

De in het plangebied aanwezige kerk met de oude pastorie wordt getransformeerd tot een multifunctionele locatie met ruimte voor dansen, feesten, vergaderen, gebed en als steunpunt voor ouderen. De sporthal, het Integraal Kind Centrum (IKC) met KDV, PSZ, BSO en school worden in het ontwerp geïntegreerd en geven de locatie haar multifunctionele karakter.

Als proces- en bouwbegeleider is Laride verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het plan. Het voorontwerp is nu definitief vastgesteld, dus de volgende fase kan van start.