Volg ons op: (040) 234 8000

Beste gebouw van het jaar verkiezing 2019

Gepubliceerd op 21/03/2019

Het bijzondere project CPO Beekdael dingt mee in de Beste Gebouw van het jaar verkiezing van de BNA. Met de, inmiddels 14e editie van de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij.

De 18 patiowoningen in Aalst zijn onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld en gebouwd. Laride begeleidde het complete proces van ontwikkeling tot bouw. Keeris Architecten ontwikkelde het stedenbouwkundige plan en maakte het bijzondere ontwerp, volledig en persoonlijk afgestemd op elke deelnemer. Dit heeft geleid tot unieke levensloopbestendige woningen die toch als een eenheid het nieuwbouwproject Beekdael vormen.

Wij zijn trots op dit mooie project en de prachtige samenwerking met alle bewoners van CPO Beekdael, Keeris Architecten, gemeente Waalre, Archimedes en Bouwbedrijf van Grunsven.

Vandaag werden de genomineerde gebouwen bekend gemaakt. Helaas behoort Beekdael niet tot de genomineerden, maar desalniettemin is het een bijzonder project dat ons inziens verdient meedeed in de verkiezing.

Meer info over het project: Referentie Laride: CPO Beekdael
Meer info over de verkiezing: Gebouw van het jaar verkiezing