Volg ons op: (040) 234 8000

Feestelijke start eerste schooldag in Maarheeze voor kinderen AZC

Gepubliceerd op 31/01/2019

De kinderen van het AZC werden vandaag feestelijk onthaald door de schoolkinderen van De Muzenberg, waar de kinderen van het AZC in Budel na lange tijd weer onderwijs kunnen genieten

Brede School De Muzenberg in Maarheeze is een multifunctionele accommodatie die opvang en educatie biedt aan kinderen van de allerjongste leeftijd tot einde basisschool. De accommodatie herbergt een kinderopvang, peuterspeelzaal, openbare basisschool en R.K. basisschool. Daarnaast is De Muzenberg uitgerust met een gymzaal die buiten schooltijden tevens gebruikt wordt door diverse sportverenigingen.

Vandaag werd daar nog een functie aan toegevoegd. Een AZC-school ‘De Opstap’ met nu 2 en straks 4 lokalen voor de kinderen van het AZC met onderwijs dat wordt verzorgd door eigen personeel van het AZC.

Met de opening van deze school binnen de huidige school, krijgen de leegstaande SKOzoK en RBOB lokalen een nieuwe functie. Laride kreeg de opdracht om de beoogde ruimten gereed te maken, interne aanpassingen en verhuizingen te organiseren. In samenspraak met het bestuur heeft Laride het budget bepaald en zijn binnen een ambitieuze planning bouwkundige aanpassingen georganiseerd.

Wij feliciteren SKOzoK, RBOB en alle betrokkenen met de opening van De Opstap en wensen alle kinderen veel leerplezier.

Lees ook het artikel in het ED: AZC-school in Maarheeze feestelijk geopend