Volg ons op: (040) 234 8000

Sloop Centrumplan Leende officieel van start

Gepubliceerd op 08/01/2019

Het is zover, na jaren van voorbereiding en overleg gaat het nu werkelijk gebeuren. De sloopwerkzaamheden ten behoeve van de ontwikkeling van Centrumplan Leende gaan vandaag van start.

Het werkgebied was eind 2018 reeds afgebakend. Maar omdat de asbestsaneerder pas kon starten in 2019, is in overleg met de klankbordgroep besloten om alle werkzaamheden uit te stellen en pas te starten in het nieuwe jaar. Daarmee straalde het centrum van Leende ook dit jaar een kerstsfeer uit, in plaats van een bouwwerf. Het oude gemeentehuis en de voormalige Rabobank zijn in 2019 als eerst aan de beurt voor sloop. In februari volgt de hal van Van Eert. Medio maart zal de totale sloop afgerond zijn.

Daarna wordt aangevangen met de bouw van het nieuwe MFA (multifunctionele accommodatie) met daarin een nieuwe basisschool, kinderopvang, dorpshuis De Meent en een gymzaal. Het complete centrum krijgt een facelift, want naast de bouw van het MFA, wordt ook het openbare gebied opnieuw ingericht met de ontwikkeling van 26 grondgebonden woningen.

Meer weten over het hele traject? Lees dan hier verder.