Volg ons op: (040) 234 8000

Contactpersoon

Maarten van Nuenen
Maarten van Nuenen
Vastgoedadviseur
06 - 22 688 972
Rutger Van Munster
Rutger Van Munster
Vastgoedadviseur
06 - 29 045 876

Beheer en exploitatie

Grip op kosten tijdens gebruiksfase

Het is belangrijk om in een vroeg stadium de juiste afwegingen te maken ten aanzien van beheer en exploitatie. Want eenmaal in gebruik, gaan de huisvestingslasten en exploitatiekosten tellen. Deze jaarlijkse lasten zijn vaak over de gehele levensduur hoger dan de nieuwbouwkosten.

Wij houden al zeer vroeg in een nieuwbouwproces rekening met alle beheer- en exploitatieaspecten, waardoor het gebouw optimaal wordt afgestemd op een rendabel gebruik. Bij bestaande gebouwen adviseren wij over de optimalisatie van het gebruik, de beperking van gebruikslasten en de samenwerking tussen partijen.

Beheer en exploitatie van multifunctionele accommodaties

Laride adviseert opdrachtgevers van multifunctionele complexen gedurende het proces de juiste keuzes te maken ten aanzien van kosten en samenwerking tussen gebruikers. Ook als het gaat over bijvoorbeeld sleutelbeheer of beheerstructuren. Dit organiseren wij vroeg in het proces, zodat alle gebruikers weten waar ze aan toe zijn. Bij multifunctionele complexen met meerdere gebruikers zorgen wij ervoor dat gebruik, onderhoud, beheer en exploitatie praktisch werkbaar wordt voor iedereen.

Planmatig onderhoud voor toekomstbestendige huisvesting

Laride ondersteunt gebouweigenaren bij het beheerbaar maken van hun onderhoudsactiviteiten en onderhoudskosten op korte en lange termijn. Wij brengen de technische staat in kaart en adviseren over het vervolgtraject. Ook het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan of het initiƫren van kwaliteitsimpulsen is ons op het lijf geschreven.

Lees meer over de onderhoudsactiviteiten van Laride.

Referenties

Centrumplan Leende

Kwaliteitsimpuls voor leefbaarheid

MFA De Loop'r, Olland, gemeente Meierijstad

Integrale aanpak voor haalbaarheid